Cinema FILMNÄCHTE mes abril a Casa Planas.

El proper dijous 8 d’abril, a les 18h:00, tornem amb els cicles de cinema FILMNÄCHTE en col·laboració amb @GIBarcelona 🎥 Projectarem:

El joc de les cadires. Lucia Chiarla

08/04/21 18:00 h. Direcció: Lucia Chiarla, Alemania, 120 min. V.O.S.E (llengua alemanya subtitulada a castellà)

En el joc de la cadira necessites tenir sort, necessites estar en el lloc indicat en el moment indicat. Si no, et quedes de peu. Alice ja no pot guanyar ni en aquest ximple joc. Aquesta pel·lícula en to de tragicomèdia retrata la peripècia existencial d’aquesta dona de 39 anys que es troba soltera i desocupada i assisteix constantment a cursos per aprendre a sol·licitar treball que ella sap que no l’ajudaran a deixar d’esperar en fila. El dia que decideix deixar d’assistir, els seus beneficis d’atur es redueixen i Alice, com eximia mentidera que és, ha d’ocultar la seva difícil situació econòmica als seus afins. Viu esforçant-se per ser socialment acceptada, però no pot evitar sentir-se cada vegada més i més sola. Paga les seves despeses amb cupons de gasolina que aconsegueix participant en estudis de mercat mentre fa tot el possible per recuperar el control del seu destrossada vida.

Entre nosaltres. Maren Ade

15/04/21, 18:00 h. Direcció: Maren Ade. Alemanya 2009, color, 124 minuts. V.O.S.E (llengua alemanya subtitulada a castellà)

En el marc del nostàlgic ambient d’unes vacances a Sardenya, allunyada de la rutina, una parella s’enfronta als seus problemes relacionats amb la llibertat i l’adaptació que s’agreugen dràsticament. Els sentiments íntims i ja coneguts, les situacions i els patrons de comportament són representats pels actors de manera tan real i vívida que resulta dolorosa. La pel·lícula va guanyar dos Óssos de Plata a la Berlinale: el Gran Premi del Jurat i el premi per a Birgit Minichmayr a la millor actriu protagonista.

Les germanes alemanyes. Margarethe von Trotta

22/04/21, 18:00 h. Direcció: Margarethe von Trotta, Alemanya 1981, color, 107 minuts.

V.O.S.E (llengua alemanya subtitulada a castellà)

La República Federal d’Alemanya en la dècada dels 70: Juliane es troba amb la seva germana Marianne, que és buscada per un atemptat terrorista i viu a la clandestinitat. Malgrat la seva estreta relació, les germanes s’entenen cada vegada menys. Poc després, Marianne és capturada. Les visites de Juliane a la presó acaben sempre en baralla. En 1977, Marianne se suïcida en la seva cel·la. Juliane no pot acceptar que la seva germana hagi volgut llevar-se la vida voluntàriament i vol descobrir la veritat. Per a la seva pel·lícula, la directora Margarethe von Trotta es va inspirar en la vida de Gudrun Ensslin, terrorista del grup RAF, i la seva germana Christiane.

Finsterworld. Frauke Finsterwalder

29/04/21, 18:00 h. Direcció: Frauke Finsterwalder, Alemanya 2013, color, 95 minuts. V.O.S.E (llengua alemanya subtitulada a castellà)

La història de “Finsterworld” es desenvolupa en una Alemanya que sembla suspesa en un bucle atemporal. És un país on sempre brilla el sol, els nens van a l’escola d’uniform, els policies es disfressen d’óssos i els podòlegs regalen galetes a les seves clientes. Darrere de la bellesa d’aquest món paral·lel, però, aguaita l’abisme, i és allà cap a on ens dirigim. Seguint cinc línies dramàtiques, s’analitzen amb gran facilitat els espais buits entre la innocència i la perversió, l’afecte i la barbàrie, la indiferència i el patetisme, ocults sota una disfressa de comèdia. Les diferents seqüències estan combinades de manera inquietant i els diàlegs reflecteixen amb precisió l’estat d’ànim de la nostra societat i del nostre temps.

🎟Preu: 3€, gratuïta per a socis i veïns @avesforti. Organitza: Casa Planas i Goethe-Institut. 

Col·labora: Estrella Damm i Associació Veïns Es Fortí. Amb el suport de: Institut d’Estudis Baleàrics, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma