Cort vuelve a tramitar la demolición del Lluís Sitjar por su estado de ruina.

Des de l’Associació donam suport a aquesta proposta de l’Ajuntament, ja que tots estam d’acord que l’estadi s’ha d’enderrocar i per nosaltres com més aviat millor. Principalment, perquè patim molt de prop aquesta degradació constant de l’Estadi i el seu entorn. Un problema que ens preocupa i ens afecta  a tots els veïnats del barri i a tota Palma.

Volem solucions. Ja!

Aquesta es la noticia publicada per el Diario de Mallorca i més abaix podeu veure la  nota de premsa de l’Ajuntament.

Cort vuelve a tramitar la demolición del Lluís Sitjar por su estado de ruina.
El Ayuntamiento ha constatado que las medidas cautelares no han servido para nada ya que las instalaciones se han degradado más. Urbanismo iniciará el expediente para declarar la ruina técnica del estadio y no descarta el derribo subsidiario
21.05.2014 | 06:30

La estabilidad de la estructura se ha agravado de forma importante.

La estabilidad de la estructura se ha agravado de forma importante. Ajuntament
Josep Capó. La degradación del campo de fútbol del Lluís Sitjar es imparable. Un informe del departamento de Urbanismo del ayuntamiento de Palma fechado el pasado mes de febrero indica que las medidas cautelares ordenadas hasta en cuatro ocasiones por Cort no han servido para nada. 

Las instalaciones han continuado su degradación hasta el punto de que en estos momentos «hay indicios suficientes», según el teniente de alcalde de Urbanismo, Jesús Valls, para declarar su ruina técnica. Y eso es lo que va a hacer la administración municipal en las próximas semanas: iniciar el expediente de declaración de la ruina técnica del estadio –no solo la económica como ahora–, además de retomar la tramitación para proceder a la demolición subsidiaria de las instalaciones.

Lo anterior significa que ante la pasividad de los copropietarios del estadio (el Mallorca dispone del 33 por ciento de los 666 títulos de propiedad), el Ayuntamiento lo demolerá y les pasará posteriormente la factura. Valls indicó que estas obras pueden tener un coste «de entre 1 y 2 millones».

No obstante, hasta llegar al punto anterior se deberá iniciar nuevamente la notificación a los copropietarios ya que la realizada en el anterior mandato no sería válida, puesto que en aquella ocasión se les indicaba que las instalaciones debían demolerse por encontrarse en ruina económica. Mientras tanto el juzgado de lo contencioso administrativo número 1 de Palma deberá decidir sobre el fondo del recurso presentado por el Real Mallorca contra la demolición del estadio ordenada por el anterior equipo de gobierno. La vista está fijada par el próximo día 31 de julio.

El Ayuntamiento ya ha remitido al juez el nuevo informe en el que, entre otras cuestiones, se indica que en determinadas zonas del estadio «la oxidación de las armaduras ha producido una disminución de la capacidad mecánica del armado de las vigas de un 80 por ciento». En el mismo informe el técnico que suscribe afirma que en determinadas zonas de las instalaciones «existe la posibilidad de colapsos parciales».

Como consecuencia de la extracción de las canalizaciones eléctricas y de agua probablemente por parte de recuperadores ilegales de metales, la circulación por la planta baja de la grada norte «es prácticamente imposible» ya que «la mayor parte de su superficie está llena de ruinas y tierras procedentes de las excavaciones realizadas, con el peligro que ello representa».

Asimismo, se indica que los forjados de ladrihierro situados debajo de buena parte de las gradas «han empeorado gravemente y presentan un estado de oxidación expansiva en gran parte de su superficie». El informe se acompaña por una relación detallada de las medidas cautelares ordenadas por Cort hasta en cuatro ocasiones, además de las visitas periódicas realizadas por la Policía Local que, entre el 29 de febrero de 2012 y el 5 de febrero de 2014 suman 25.

El último informe policial indica que no se han localizado personas en su interior, aunque los vecinos de la zona han asegurado ver a personas dentro del inmueble.

El teniente de alcalde de Urbanismo reiteró que el futuro del solar que ahora ocupa el estadio, que ya se va a contemplar en el avance del planeamiento del nuevo Plan General será el de incorporar este solar a la futura Cuña Verde como espacio libre público. El Ayuntamiento, una vez descartada la propuesta presentada por el Real Mallorca mantiene en pie la posibilidad de permutar estos terrenos por los de Son Moix.

Valls lamentó que la entidad deportiva no haya aceptado la petición municipal de desistir del recurso presentado contra la demolición con el fin de poner fin al proceso de degradación de las instalaciones.

http://www.diariodemallorca.es/palma/2014/05/21/cort-vuelve-tramitar-demolicion-lluis/934025.html

 

La Gerència d’Urbanisme impulsa el procediment judicial del Lluís Sitjar mitjançant un nou informe tècnic

21 de maig de 2014

GERENCIA URB Jesús Valls: «L’estat de degradació és absolut, i s’ha d’actuar per tal de protegir els interessos dels veïns i de tota la ciutat»Els informes tècnics mostren zones de col·lapse, la situació empitjora i ja és insosteniblePalma, 20 de maig de 2014.- El tinent de batlia d’Urbanisme i Habitatge, Jesús Valls, ha anunciat avui que els informes tècnics de les diferents visites efectuades per personal de la Gerència d’Urbanisme a l’estadi Lluís Sitjar avalen la possibilitat de la seva demolició també per qüestions tècniques, i no merament econòmiques. Aquest fet, juntament amb la demostrada perillositat que ha suposat l’accés continuat a les instal·lacions malgrat les mesures cautelars, fa que l’Ajuntament es plantegi la possibilitat d’efectuar una demolició subsidiària, tot i que Valls apel·la «a la responsabilitat del RCD Mallorca i la resta de copropietaris per a evitar l’estat de degradació i trobar una solució conjunta».

Mesures cautelars i informe

Les mesures cautelars que va prendre el RCD Mallorca per a tancar l’accés a l’estadi no varen impedir totalment l’entrada de persones i la comissió de delictes a les instal·lacions. Des de la Gerència d’Urbanisme es varen reunir totes les diligències policials, i juntament amb una sèrie de visites de personal del Departament de Disciplina i Protecció de l’Edificació, s’han desenvolupat una sèrie d’informes en els quals es conclou que la situació de l’estadi ha empitjorat sensiblement.

Ruïna econòmica i tècnica

Així queda determinat a l’informe tècnic amb fotografies que ha elaborat l’esmentat Departament, el qual mostra l’estat de perillositat de les instal·lacions. «Hi ha risc de col·lapse parcial a diferents zones», assegura l’informe, que inclou a més el llistat de mesures cautelars preses i les visites periòdiques de la Policia al Lluís Sitjar. Aquestes mesures no han estat suficients per a impedir l’entrada de terceres persones al recinte de l’estadi.

Per tant, la postura de l’Ajuntament és considerar que existeix una veritable ruïna tècnica i física de l’equipament esportiu i que, en conseqüència, s’ha d’atendre aquesta realitat. Els Serveis Jurídics de l’Ajuntament han notificat al jutjat que ha de resoldre, el proper 31 de juliol, sobre la qüestió de la demolició (inicialment només amb la base de la ruïna econòmica) perquè s’avaluï l’efectivitat d’aquestes mesures cautelars preses pels copropietaris, que per a l’Ajuntament han estat insuficients, com mostren els actes delictius i els constants accessos no autoritzats de persones.

«Els mesos passen i el fons de l’assumpte no s’està arreglant», assegura Valls; «desconec si pel retard dels jutjats contenciosos administratius o per una altra raó, però des de la Gerència ens plantejam totes les possibilitats d’actuació. Hi ha arguments tècnics que poden concloure que la ruïna és tècnica, i la Gerència estendrà totes les seves possibilitats juridicoadministratives per tal d’evitar el perillós estat de degradació».

No obstant això, «l’actual objecte del plet és diferent i no es pot variar», raó per la qual Valls apel·lava a la responsabilitat del RCD Mallorca i mostrava la total disposició a la interlocució per part de l’Ajuntament. El regidor ha afirmat que «la destinació del terreny, segons l’opció compartida per tots els grups de Cort, és dedicar-lo a la ampliació de la Falca Verda i equipaments municipals, en cap cas lucrativa».

 http://www.palmademallorca.es/portal/PALMA/contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=77865&tipo=8&nivel=1400&layout=contenedor1.jsp&codResi=1